Ga terug
Print recept

Spinaziesoepje met gerookte paling & sint jacobsnootje

Type gerecht Voorgerecht

Ingrediƫnten

  • 500 gr spinazie
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 wit van prei
  • 1 aardappel
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 6 kleine sneetjes brood (licht grijs)
  • 1 pakje gerookte paling
  • Kruidenboter
  • 6 Sint Jacobsnootjes

Instructies

  1. Snij sjalot, prei, look en aardappel fijn en stoof in wat boter

  2. Bevochtig met de groentebouillon, laat nog eventjes koken en voeg daarna de spinazie toe.

  3. Na een 5 tal minuutjes de soep fijn mixen en op smaak brengen.

  4. Bak de Sint Jacobsnootjes gaar in een weinig boter.

  5. Snij de korsten van het toastbrood , rol plat en verdeel in 6 langwerpige stukjes, bak af in de oven en bestrijk met de kruidenboter.

  6. Leg hierop een fijn gesneden stukje gerookte paling en een gebakken nootje.

  7. Leg dit stukje brood naast het soepje.