Internationale Marmitage Maaseik 2024

24, 25, 26 mei 2024 

initiatief: CC Maaseik Les Amis du Paradis sinds 1975

Beste kookbroeders,

Wij nodigen u met trots uit.

Wij organiseren na 7 jaar weer een Internationale Marmitage  in Belgie dit maal Maaseik, charmant stadje aan de Maas in Limburg. Wij heten u en uw partner graag welkom op 24-25-26 mei 2024.

Onze kookclub CC Maaseik “Les Amis du Paradis”, onder leiding van Chef Ton van de Goor en Souschef Bruno de Regge, willen hun gastvrijheid tonen tijdens deze Belgische Marmitage. Chefkok John van Leersum, zal op vrijdag in zijn Restaurant Bienvenue een workshop geven, waarna een proeverij van de bereidingen door onze kookclub worden genoten, de stadsgids zal onze gasten die avond een korte rondleiding geven langs de historische kunstwerken in Maaseik.

De officiële ontvangst door Burgemeester de Heer Johan Tollenaere en de Schepen van Culturele zaken vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in het oude Gemeentehuis.

Daar mag u genieten van Maaseiker knapkoek, hapjes en cava, Foto shoot.

Dresscode Heren: koksbuis zwarte broek met deco.      Dames: Stadskleding

Dresscode avond Heren: koksgala met strik.    Dames: feestelijk

Activiteiten:

  • Diverse workshops, o.a. chocolade bereiding, aspergekweek, wijnproeverij etc.
  • Ladies programma met bezoek Stad Maaseik, wandeling/bezoek Wijnhuis Aldeneijck
  • Vrije tijd op de Markt met Bokkenrijder speciaalbieren
  • Diner in Hotel Van Eyck met 5 gangen aspergemenu en dansmuziek

De gids vertelt over de geschiedenis van de Bokkenrijders die in het oude ondergrondse centrum van Maaseik huishielden en over de beroemde kunstschilders gebroeders Van Eijck.

Maaseik heeft  meer dan 15 historische gebouwen en een uniek Limburgs Wijndomein in Aldeneijck  met befaamde stille en mousserende wijnen.

Het wordt wederom een mooi evenement om samen met uw kookbroeders te delen.

Zorg dat u erbij bent en schrijf u in…

Met culinaire groet,

Walther M.J. Tielemans –Voorzitter Corps Culinaire België

Ton van de Goor –Chef Les Amis du Paradis

 

 

Inschrijven:

Uw betaling geldt als inschrijving. We hebben maximaal 120 deelnemers gepland, dus we raden u aan om zo snel mogelijk in te schrijven.

Arrangement: Vrijdag, Zaterdag en Zondag: 195 euro per persoon inclusief alle activiteiten, diner en consumpties aan tafel.

Alleen zaterdag: 120 euro per persoon inclusief diner en consumpties

Betaling: Corps Culinaire België IBAN BE9773 4008 1035 49 BIC: KREDBEBB

+Vermeld bij het beoogde gebruik uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer.

Overnachting: is niet inbegrepen in de deelnameprijs (rechtstreeks reserveren)

Speciale CCBelgie prijs: Kamer 2 personen per nacht,115 euro incl.ontbijt

    • Hotel Van Eyck, Markt 48, 3680 Maaseik, info@hotel-vaneyck.eu, +32 89 86 37 00

E-mail: Secr. CCBelgie Dirk Verbist, dirk@diverco.be, +32 477 66 28 01 www.corpsculinaire.be